Fem fra Rogaland til topps i Det Norske Måltid
250 produkter ble vurdert - Nyyyt, Idsø, Jerseymeieriet, Rygr og Renaa stakk av med seieren i ulike kategorier.
Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.
Publisert 03.02.2023
Det Norske Måltid er en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge. Målet er å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.
39 finalister i 13 kategorier konkurrerte i går i Stavanger om å vinne Det Norske Måltid. Hele 14 av finalistene var fra Rogaland.
Disse vant den gilde prisen:
- Årets kjøtt: Tørrmodna T-bone fra Nyyyt i Bjerkreim
- Årest kjøtt foredlet: Coppa di Prima fra A. Idsøe i Stavanger
- Årest meierprodukt: Jerseymelk fra Jerseymeieriet på Bryne
- Årets søtsak: Sjokoladeplate med pasjonsfruktkaramell fra Sirkus Renaa Fabrikken, Stavanger
- Årets øl: Jærpilt Gulrotkake Surøl fra Rygr Brygghús på Klepp
Presentasjon av alle vinnere på facebook til Det Norske Måltid
Det Norske Måltid er ett av tre nasjonale omdømmearrangement.