Søknad om tillatelse til å kompostere avløpsslam på Borgaredalen Miljøpark

Høringsfrist:
18. november 2024

Statsforvalteren i Rogaland har mottatt søknad fra Karmøy kommune om tillatelse til å kompostere avløpsslam ved komposteringsanlegget på Borgaredalen Miljøpark.

Publisert 15.10.2024

Borgaredalen Miljøpark har følgende aktiviteter: kommunal gjenvinningsstasjon, kompostering av park- og hageavfall, avvanning av avløpsslam og deponi.

I tidsperioden før 2018 ble avvannet avløpsslam kompostert ved Borgaredalen Miljøpark. Avvannet avløpsslam fra Borgaredalen har siden den gang blitt transportert til biogassanlegg eller andre komposteringsanlegg. Etter en anbudsprosess har Karmøy kommune kommet frem til at det er mest hensiktsmessig å kompostere dette selv, da det er etterspørsel for kompostprodukt, og det vil redusere transport ut av anlegget og transportkostnadene.

Det søkes om:

Det søkes om endret og økt tillatelse, til å inkludere kompostering av avvannet kloakkslam.

Omsøkte rammer:

  • Mottak og behandling av inntil 2000 tonn avvannet kloakkslam per år,
  • øke rammen til ettermodning fra 2500 til 4000 tonn per år,
  • og øke rammen på ferdig lager fra 3000 til 4000 tonn.

Se søknad med videre informasjon og ROS-analyse i dokumentlenken til høyre.

Uttale kan sendes Statsforvalteren innen 18.11.2024

Uttalelser sendes Statsforvalteren i Rogaland, postboks 59 sentrum, 4001 Stavanger, eller til: sfropost@statsforvalteren.no. Vennligst bruk referanse: 2024/4169.

Når høringsfristen er utløpt vil mottatte høringsuttalelser sendes søker for kommentar, både uttalelser og søkers kommentarer vil inngå i saksbehandlingen av det endelige vedtaket.