Det nordnorske lokalmatsamarbeidet fortsetter

I forrige uke møttes mange spente nordnorske lokalmatprodusenter, lokalmatentusiaster innenfor reiselivet, kokker og lærlinger i Tromsø. Det ble to spennede dager fylt med nettverksbygging, kompetanseheving, lokalmatteater og forberedelse til å representere Norge og Nord-Norge på Grüne Woche i Berlin i januar 2015. I Nord-Norge har vi virkelig mange flotte lokalmatprodukter, og stadig utvikles det nye produkter.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 16.10.2014

Med prosjektleder fra Fylkesmannen i Finnmark, Christer Hurthi Karlsen, i spissen, skal virkemiddelapparatet i Nord-Norge, representert ved Fylkesmennene, Innovasjon Norge og Fylkeskommunene i de tre nordligste fylkene, samt Nordnorsk Reiseliv, organisere Nord-Norges deltakelse under verdens største forbrukermesse innenfor mat og reiseliv i Berlin i Januar.

Når man har noen av landsdelens dyktigste kokker, deres lærlinger, pluss et knippe av landsdelens dyktigste lokalmatprodusenter og deres produkter sammen på et kjøkken, kan det skje magi. Og nettopp magi ble det når våre dyktige kokker Jon Aga fra Vega Havhotell og Siv Hilde Lillehaug fra Lofotmat, fikk lov å trylle fram nydelige småretter sammen med sine lærlinger Inger Ann Lilleårstein og Jonas Møller, og kokkene og lærlingene fra Troms og Finnmark.

Gulrotmarmeladen til den nyoppstartede lokalmatprodusenten Han Sylte, med gulrøtter fra gulrotbygda Valnesfjorden, var med på å heve både smak og utseende til mange av smårettene som ble laget. Se den vedlagte listen over alle som er valgt ut til å reprensetere landsdelsen vår i Berlin i januar. Takk til alle som deltok på deltakersamlingen for kreative og oppløftende dager. Vi satser på å begeistre de vel 400 000 besøkende på Grüne Woche med våre flotte folk og produkter fra Nord!

Fakta:

Internationale Grüne Woche Berlin er en viktig profileringsarena og en sentral møteplass for alle som arbeider i skjæringspunktet mellom mat, opplevelser og reiseliv. Landbruks- og matdepartementet står bak prosjektet i nært samarbeid med Innovasjon Norge og Ambassaden i Berlin. I 2015 arrangeres IGW 16. - 25. januar og Norge deltar for 28. gang. (Innovasjon Norge).

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.