Gårdsdriv-ordninga
Vi lanserer nyordninga Gårdsdriv som er et tiltak for de som ønsker å finne ut om reiseliv eller lokal matproduksjon er noe for dem og gården de bor på.
Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.
Er du gårdbruker eller eier en landbrukseiendom i Nordland og har tenkt på om reiseliv og/eller lokal matproduksjon kan være noe for deg? Da kan denne ordningen være midt i blinken! Dette er ment å være en inspirasjonstur der du skal kunne tilegne deg kunnskap for å ta en avgjørelse på om du/dere skal gå videre med en satsing på bygdenæring med utgangspunkt i gården.
Vi har valgt ut en fantastisk klynge med besøksbedrifter med tilholdssted i Vesterålen, der kommunene Sortland, Andøy og Lødingen skal besøkes. Her får du besøke gårdbrukerkona og læreren Marit Sandberg som sa opp jobben sin for å satse på gårdsbakeriet hun alltid hadde drømt om. I nabolaget vil du også få besøke kanskje den beste gårdsbutikken vi har i Nordland på Marthahaugen gård og spise i deres velrennomerte restaurant, basert på produkter fra egen økologisk sauproduksjon. En egen kosmetikkserie basert på naturlige råvarer er nennsomt komponert og designet for salg i butikken.
Overnatting skjer på Loviktunet, der ekteparet Tor-Ivar og Katrina Grav har flyttet, satt opp og restaurert to vakre gamle hus og transformert dem til overnatting og servering. Med utgangspunkt i gården selges foredlet mat, egg og multer. Skinnene fra villsauene de pleier så godt er også for salg på gården. Ekteparet Grav er også lokal administrator for ordningen. Ikke langt fra dem ligger Nordtun gård, der vertskapet i tillegg til tradisjonell melkeproduksjon har ysteri, butikk, kafé og lamaer som gjester kan hilse på. Som Inn På Tunet bedrift, utfyller de også en viktig samfunnsfunksjon som de også vil fortelle om.
Og akkurat når du tror du har opplevd alt, så gjenstår et besøk på Den Sorte Gryte i Lødingen og Inga Sami Siida. Den førstnevnte tror vi må være Nordlands største private ysteri, med nybygde produksjonslokaler, restaurant og butikk som alt er flisfyrt! Hele anlegget er spesialdesignet for å sette opplevelsen til de gjestende i høgsetet, der blant annet panoramavindu fra restauranten og inn i fjøsen virkelig fører deg nær geitene. Du vil heller ikke glemme reineier Laila på Inga Sami Siida med sin fantastiske produketer. Ingen over og ingen ved siden!
Alle vil fortelle om veien de har gått fra å ha en ide til å realisere denne, hva de tenker om framtiden og dessuten ha en omvisning på gården. Alle praktiske opplysninger finner du i produktarket i høyremenyen.
Påmelding: Du tar selv kontakt med Loviktunet ved Tor-Ivar Grav på telefon: 950 67007 eller pr.mail; Kat-grav@online.no. Han booker deg/dere inn på avtalt tidspunkt. Han reserverer også plass videre hos de andre bedriftene. Ledige datoer er: 30.08-01.09, 27.09-29.09 og 25.10-27.10. Velkommen til Vesterålen!