H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit til åpningen av Petter Dass-dagene

Kronprinsessen foretar den offisielle åpningen av årets Petter Dass-dager som tradisjonen tro arrangeres på Alstahaug og i Sandnessjøen 16.-19. juni 2016.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 13.06.2016

- Vi er veldig glade for at Kronprinsessen åpner festivalen. Hun har vist sin store interesse for litteratur og har også arbeidet for å spre leseglede, gjennom sitt engasjement i litteraturtoget. Kronprinsessen har og vist et personlig engasjement for salmesang. Hun ble i 2008 tildelt Petter Dass-prisen av avisen Vårt Land, for sitt valg og omtale av salmer på CD-en «Sorgen og gleden», sier direktør Sten Rino Bonsaksen ved Helgeland Museum.

Petter Dass-museet er hovedsete for de 17. Petter Dass-dagene. Siden 1983 har festivalen hatt som mål å være en variert kulturfestival med spesiell profilering av litteratur, musikk og billedkunst og sammenhengen mellom slike ytringer. Utgangspunkt for festivalen er livet og diktningen til Petter Dass. Årets hovedtema er hentet fra Moselovens 2. bud; «Du skal ikke misbruke Guds navn». Tematikken knyttes til Petter Dass’ egen diktning, gjennom hans tolkning av «De ti Buds Bud-Ord» i Katekismesangene. Sentralt i programmet blir et seminar om ytringsfrihet i vår tid.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.