Vi resirkulerer trygt og lønnsomt

Datamaskinparken til Fylkesmannen i Nordland fornyes jevnlig. Hva skjer med de gamle datamaskinene og harddiskene?

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 14.12.2012

Når Fylkesmannen erstatter gamle PCer med nye, er det mange hensyn å ta. Vi er en Miljøfyrtårnbedrift, og det å sikre en miljøvennlig behandling av utrangerte datamaskiner, er viktig. Samtidig skal vi være sikre på at datasikkerheten blir tatt vare på.

Hvert år sender derfor Fylkesmannen alle sine utrangerte bærbare og stasjonære pcer og servere til Europas største gjenvinningsmottak av elektronisk utstyr, som ligger i Växsjø i Sverige.Utstyret blir plassert i en stålkasse som blir låst av oss, og deretter fraktet til Sverige.

I Växsjø blir utstyret sortert og brukbart IT-utstyr blir tatt vare på.Ca 50 prosent av IT-utstyret blir gjenbrukt. 99,7 av utstyret som ikke blir direkte gjenbrukt, går til resirkulering.

Alexander Ulriksen og Oddne Haugmo sørger for å få levert gamle PCer til resirkuleringSikkert

Ordningen med retur av utstyret og som Fylkesmannen har valgt, kalles for LOOP3 og tjenesten er kjøpt hos Atea group. Utstyret blir håndtert med 100 prosent informasjonssikkerhet, datasletting og avmagnetisering.

Det gis en fullstending verdirapportering for alt innkommende gjenbrukbart gods, og bedriftsidentifikasjon som bedriftslogo, sikkerhetsmerker og utstyrsmerker blir fjernet.

Lønnsomt

Dersom utstyr kan selges, mottar kunden godtgjørelse for solgt utstyr. Valgte returløsning koster kr 5.000. Erfaring fra tidligere år er at brukt utstyr som har blitt solgt, har dekket mer enn våre kostnader med forsendelsen. Ordningen med retur av elektronisk utstyr sparer oss for mye arbeide med demontering av utstyr, sletting av data og bortkjøring. Dessuten spares miljøet, ved at det blir mindre co2 utslipp og vi bidrar til gjenbruk av IT-utstyr

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.