Spenning rundt IA-priser

Nyutnevnt statssekretær Astrid Nøklebye Heiberg (77) er en av hovedtalerne på IA-konferansen som arrangeres i Molde torsdag.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 22.10.2013

IA står for inkluderende arbeidsliv, og konferansen 24.oktober har undertittelen «Mennesket i fokus, yrkesdeltakelse som verdivalg.» Det er ventet nærmere 400 deltakere på konferansen, som arrangeres av IA-rådet i Møre og Romsdal, hvor også Fylkesmannen er med.

 

Viktig pris
Et av høydepunktene blir utdelingen av IA-utmerkelsene til bedrifter i Møre og Romsdal som har utmerket seg på inkluderende arbeidsliv.
-Hensikten med IA-utmerkelsen er å øke forståelsen for at arbeidsplassen er hovedarena for Inkluderende arbeidsliv, og hva dette betyr for arbeidsgiver, arbeidstaker og samfunn. For samfunnet er det svært viktig å beholde kompetanse og arbeidskraft så lenge som mulig, ikke minst med tanke på at vi blir en stadig eldre befolkning. Samtidig som yrkesdeltakelse også er et stort gode for den enkelte, sier leder Hege-Beate Edvardsen i IA-rådet i Møre og Romsdal.

4000 IA-bedrifter
Helt sentralt i IA-arbeidet er IA-avtalen, som skal bidra til å forebygge og redusere sykefravær, styrke jobb-nærværet og bedre arbeidsmiljøet, samt hindre utstøting og frafall fra arbeidslivet. I Møre og Romsdal har nærmere 4000 bedrifter underskrevet IA-avtalen. 70 000, eller 56 prosent av alle ansatte i Møre og Romsdal er ansatt i en IA-bedrift.
-Vi skulle ønske at det var enda flere, men det viser at dette er noe som angår veldig mange. De bedriftene som får en IA-utmerkelse gjør det i konkurranse med svært mange andre. Derfor er det en utmerkelse som henger høyt, sier Edvardsen.
De nominerte bedriftene er fra alle deler av fylket, og er både fra privat og offentlig sektor.

Kjente navn
Flere kjente navn vil innta talerstolen under konferansen. Foruten Nøklebye Heiberg, er Åsmund Lunde, Bjørn Hauger og Arild Hervik blant talerne. Konferansier er Per Anders Nordengen.