Din ild - ditt ansvar

Tre som brenner

Nå er det tørt og veldig stor skogbrannfare i Innlandet. Brannsjefene i Innlandet er bekymret da det har vært mange skogbrannhendelser den siste uken, så langt i år har det vært 57 hendelser. 

Publisert 23.05.2024

Brannsjefene i Innlandet minner om at det generelle bålforbudet gjelder nå, det betyr at det er forbudt med bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og utmark. Brannsjefene oppforderer også til å være forsiktig i hager eller innmark. 

Det er ditt ansvar 

Det er den som gjør opp ild som har ansvaret dersom det begynner å brenne.

Den som ønsker å gjøre opp ild må selv vurdere faren, og brannsjefutvalget i Innlandet råder alle til å gjøre gode vurderinger. Aktsomhetsplikten gjelder uansett hvor du befinner deg, også på egen eiendom, spesielt om den grenser til skog og utmark. Dersom du er usikker på om det er trygt å gjøre
opp ild, skal du ikke gjøre opp ild. Vær varsom! 

Meld i fra 

Brannvesnet trenger din hjelp. Ser du at det ryker eller brenner uten at brannvesenet er på stedet, ikke nøl med å ringe 110. Mange branner oppdages tidlig av folk som er på tur. Dette er til stor hjelp for brannvesnet.

Kontaktpersoner

Brannsjefsutvalget i Innlandet

Utvalget er ett tverkommunalt samarbeidsråd der alle brannsjefer og leder for 110- sentralen i Innlandet fylke deltar, der det drøftes felles utfordringer og løsninger.

Kontaktperson:
Kontakt brannsjef lokalt ved deres respektive kommuner