Høring: Søknad om utslippstillatelse for driftsfasen, E39 Herdal - Røyskår

Høringsfrist:
9. august 2024 23:59

Joint Venture Implenia Stangeland søker på vegne av Nye Veier AS om tillatelse etter forurensningsloven for driftsfasen av E39 delstrekning Herdal - Røyskår i Lyngdal kommune.

Vi ber om uttalelse til søknaden innen 9. august 2024.

Publisert 20.06.2024

Drift av veianlegget vil medføre behov for håndtering av overflatevann i dagsone fra bruer, portalområder og tunneler samt håndtering av vaskevann fra tunneler.

Søknaden om utslippstillatelse omfatter i hovedsak utslipp av overvann fra Rossåstunnelen og Kålåstunnelen med tilhørende portalområder og renset tunnelvaskevann. Tunnelvaskevannet samles i et felles renseanlegg i Herdal, hvor det renses i et lukket sedimenteringsanlegg med oljeutskiller. Overvann fra veganlegg i dagsonen ledes til terreng for infiltrasjon. Nye Veier AS foreslår grenseverdi for suspendert stoff på 50 mg/l og grense for olje på 5 mg/l. Forslag til parametere som skal inngå i resipientovervåkning følger også med søknaden. 

Vi viser til søknaden for mer informasjon, den er tilgjengelig til høyre på denne siden. 

Vi ber om informasjon om forhold som kan være av relevans i vurderingen av tiltakets miljø- og samfunnsmessige konsekvenser. Vi ønsker også opplysninger om naturkvaliteter som kan bli berørt av tiltaket. Frist for kommentarer til søknaden er 09.08.2024. Eventuelle merknader sendes til Statsforvalteren i Agder, Postboks 504, 4804 Arendal eller til sfagpost@statsforvalteren.no. Merk oversendelsen med saksnr. 2020/5644.

Høringsfrist:
9. august 2024 23:59