Praksiskandidatordningen – veien til fagbrev som barne- og ungdomsarbeider

Dato:
21. september 2017 09:00 - 22. september 2017 15:00
Sted:
Torbjørnsbu 21, 4847 Arendal (Myrene)
Arrangør:
Menko AS
Målgruppe:
De som ønsker å ta fagbrev som barne- og ungdomsarbeider og har minst 60 måneder med relevant praksis.

Studietilbud med teoridelen – for deg som har arbeidet lenge i barnehage.

Publisert 07.07.2017

Dette er et tilbud om å ta teoridelen for å bli barne- og ungdomsarbeider. Du kan søke om du har har arbeidet lenge i barnehage som assistent og kan tenke deg å ta fagbrev. Deltakelse må være avklart med arbeidsgiver.

Hvordan er tilbudet lagt opp?

  • 72-timers studietilbud – høst- og vårsemesteret 2017/2018. Ved oppstart av kurset vil det bli en to-dagers samling for å få tid til praktisk informasjon og bli kjent.
  • Undervisning er lagt til torsdager med oppstart 21. september. Det legges opp til to oppstartsdager. Det er 5 samlinger på høsten og 7 samlinger på våren. Hver kursdag vil vare 6 timer. Oversikt over hvilke dager det er undervisning finner du i høyremargen.
  • Skriftlig tverrfaglig eksamen VG3 våren 2018.

Innhold

Læreplanen for barne- og ungdomsarbeiderfaget

  • helsefremmende arbeid
  • kommunikasjon og samhandling
  • yrkesutøvelse

Lenke til læreplanene

Det er lagt opp til tradisjonell klasseromsundervisning med dyktige lærere som er vant til å jobbe med voksne og tilpasser innholdet i undervisningen etter dette. Underveis får du skrivetrening gjennom innleveringsoppgaver. På kurset benyttes problembasert læring – PBL -som arbeidsform. Problembasert læring (PBL) er en arbeidsform hvor elevene jobber i grupper for å løse tverrfaglige, virkelighetsnære problemstillinger. Deltakerne skal levere en skriftlig bevarelse for hvert tema som tas opp på kurset.

Menko as har ansvar for studiet. Menko er et rådgivingsselskap som jobber med kompetanseutvikling innen flere fagområder. Firmaet har flere lignede opplæringstilbud på Sørlandet og Østlandet. Undervisningen er lagt til Menkos lokaler på Myrene i Arendal.

Ansvarlig for kurset: Margrete Foss

Margrete er utdannet adjunkt med tilleggsutdanning i spesialpedagogikk. Hun har erfaring fra videregående skole, der hun har undervist innenfor helse- og oppvekstfag. Margrete har jobbet i barnehage, og har i tillegg vært innom SFO og fengselsvesenet. I barnehage har hun hatt ansvar for lærlinger. I Menko har Margrete undervist i barne- og ungdomsarbeiderfag, helsearbeiderfag, helsearbeiderfag for minoritetsspråklige og barnehageassistent for minoritetsspråklige. Hun har også hatt ansvar for deltakere ute i praksis. Margrete kjenner godt til systemet som gjelder realkompetansevurdering og gjennomføring av fagprøven. Hun har også ansvar for norskopplæring av fremmedspråklige deltakere. Gjennom sin erfaring i arbeid med ungdom og voksne i fengselsvesenet og i undervisning er Margrete blitt god i veiledning av personer med større utfordringer i livet. Margrete er faglig ansvarlig for alle barne- og ungdomsarbeiderkursene hos Menko.

Fagbrev

For å kunne få fagbrev som barne- og ungdomsarbeider, må du ha bestått eksamen i teoridelen og kunne dokumentere 60 måneders praksis som er reletart til faget. Fylkeskommunen godkjenner praksisen din før du kan gå opp til praktisk prøve.

Påmelding innen 1. september 2017

Maks. 30 deltakere. Deltakere som er kvalifiserte blir tatt opp fortløpende etter «først til mølla»-prinsippet. Fylkesmannen dekker kursavgift, eksamensavgift og litteratur for deltakerne.

 

Dato:
21. september 2017 09:00 - 22. september 2017 15:00
Sted:
Torbjørnsbu 21, 4847 Arendal (Myrene)
Arrangør:
Menko AS
Målgruppe:
De som ønsker å ta fagbrev som barne- og ungdomsarbeider og har minst 60 måneder med relevant praksis.