Høring: Søknad om etablering av sorteringsanlegg for rivningsavfall i Mandal

Høringsfrist:
1. februar 2017

TT Anlegg søker om tillatelse til å etablere sorteringsanlegg for rivningsavfall i Mandal.

Publisert 28.12.2016

Grunnet økende mengde miljø- og saneringsoppdrag ønsker TT Anlegg AS å etablere et egnet sted til sortering av riveavfall før det leveres godkjent mottak. Mesteparten av avfallet vil bli sortert ute på ulike tiltakene. Det er kun restavfallet som vil bli transportert til den etablerte sorteringsplassen for å oppnå maksimal kildesortering.

 

TT Anlegg AS anslår at det i løpet av ett år kan dreie seg om inntil 500 tonn avfall på årsbasis. Tid for lagring vil sjelden overstige 1-2 måneder, avhengig oppdragets størrelse. Sortering vil foregå rett fra krokkasser/containere slik at avfallet aldri blir liggende uskjermet. Sortering vil foregå for hånd av personell med kurs i miljøsanering eller etter instrukser fra disse.

 

Søker anser utslipp til grunnen og overvann som den største risikoen. En opprettet lokasjonsbeskrivelse vil inneholde en risikovurdering for utslipp av kartlagte kjemikalier samt forebyggende tiltak og måleprogram.

 

Alle søknadsdokumenter kan også fås ved direkte henvendelse til Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder, Tordenskjolds gt. 65, 4605 Kristiansand.

Eventuelle uttalelser skal være skriftlige og sendes til Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder, Postboks 788 Stoa, 4809 Arendal eller som e-post til fmavpost@fylkesmannen.no innen 1. februar 2017.